Венци изригна срещу полицията и „сините“ фенове: Това ли е бъдещето на България? Вместо да влязат с палките…

1
levski slaviq 334

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира двубоя на „белите“ с Левски, загубен с 0:2. Босът на най-стария столичен клуб попита индиректно полицаите защо не са предприели действия срещу феновете на гостите, които потрошиха близо 900 седалки в сектор „В“ на стадиона в „Овча купел“.

„Чудя се защо платих хиляди левове на полицията за охрана на стадиона, а те стояха безучастно и гледаха как се чупят седалки, как се чупи нечие имущество. Вместо да влязат с палките в сектора и да въдворят ред, те стоят и гледат. Поне да си бяха платили билет за мача, щом ще са само зрители.

Сега чакам Комисията по етика към Българския футболен съюз да вземе отношение. През целия мач се чуваше какво скандира агитката на Левски. Мен ме глобиха с 10 000 лева, да видим сега какво ще решат от Комисията. А относно седалките: от Левски знаят, че който чупи, купи. Но на мен ми е за друго – след 20 дни младежкият национален отбор на България посреща Сърбия на стадион „Славия“. Какво ще си помислят съседите като дойдат тук и видят тази грозна гледка на трибуните. Срамна работа.

Гледам в агитката на Левски все млади хора. Това ли са хората, които са бъдещето на България? Това бъдещи родители ли са? Просто нямам думи. Ние в Славия искаме да създаваме възможно най-добрите условия за децата и юношите. Младите са преди всичко. Дори да имахме възможност за по-скъпи футболисти, пак щяхме да залагаме на българското. Така смятам аз, късно ми е да се променям. Държавата трябва да отделя средства за спорта. Вдигнат се продавачите в книжарниците на протест, след тях чистачките, след тях зеленчукопроизводителите, а пари трябва да се дават за младите, за спорта. Това е най-важното“, каза Венци Стефанов пред Sportal.bg.

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Жоро
Жоро
10 месеци по-рано

Пак направи 20лв. билета нещастник алчен! За тоя селски стадион и 5лв. е много билета!