Възможно ли е? Кошмара от Берое е четвъртият най-скъп трансфер в България?

0
santqgo godoi enco oios
Снимка: facebook.com/Beroe1916

Онзи ден Берое най-после успя да картотекира двете си най-сериозни летни попълнения – Сантяго Годой и Енцо Ойос. Трансферът на първия бе рекламиран широко, като бе направена специален клип, на който Годой е представен като Кошмара, от който се плашат в Разград, София и Варна. Друг е въпросът, че 22-годишният нападател не игра нито срещу Лудогорец, нито срещу ЦСКА-София, нито срещу Черно море, защото документите му не бяха уредени. Според Transfermarkt неговият трансфер е 4-ият най-скъп входящ в българския футбол през вече изминалия летен прозорец. Той е бил купен за 992 000 евро от един от традиционните аржентински отбори – Расинг. Пред него според специализирания сайт остават единствено Квадво Дуа от Лудогорец, привлечен за 3 млн. евро, Матиас Фаетон от ЦСКА-София, взет за 1,6 млн. евро, както и неговият съотборник – Браян Кордоба, привлечен за 1,2 млн. евро. Разбира се, тези цифри не са официални, но е странно, че настоящата пазарна стойност на Годой е 375 000 евро, но въпреки това е купен за близо 3 пъти повече.

Той е само на 22 години и играе като централен нападател. Има 4 мача за Расинг, преди да отиде под наем в Чакарита Хуниорс. Във второто ниво на аржентинския футбол записва 11 гола в 29 срещи, като следва трансфер в Европа – в португалския втородивизионен Торензе. Там вкарва 4 попадения в 15 срещи. После се връща в Расинг, преди да бъде купен от Берое през това лято за впечатляваща сума.

Според Transfermarkt.de Берое е дал пари и за още един от новите си играчи. Става дума за Франческо Селесте, купен за 250 000 евро от аржентинския Лос Андес. До момента 29-годишният футболист има 6 мача и 1 гол за Берое. Всички останали нови са дошли като свободни агенти./ „Мач Телеграф“