Във Вроцлав много щастливи, че изпреварили ЦСКА-София и Лудогорец за подписа на Алекс Петков

0
petkov
-

Спортният директор на Шльонск Вроцлав Дейвид Балда е много щастлив, че е изпреварил ЦСКА-София, Лудогорец, а и Раков Ченстохова за подписа на Алекс Петков, който си тръгна от Арда Кърджали като свободен агент.

„Намерих Алекс Петков чрез сериозно проучване. Имаше впечатляваща статистика. Видях, че договорът му изтичаше, той е национал на България… Знам, че мнозина го искаха – ЦСКА-София, Лудогорец Разград, Раков Ченстохова, но се радвам, че се преборихме за неговия подпис“, коментира Балда.

„Всички тези клубове не бяха достатъчно смели, за да му направят оферта. Ние действахме бързо, бяхме открити към него и веднага му казахме какво очакваме от него. Знаех, че може да реализира потенциала си тук. Бащата на Алекс и Милен Петков, играл е за националния отбор на България. Той е добре възпитан, говори български, гръцки и английски и е пълен професионалист. Знаех, че този трансфер ще проработи, защото той е агресивен централен защитник, който не прави глупости на терена. Той играе спокойно и е страхотен футболист. Много добър е във въздушните двубои, играе добре с глава, има добър поглед върху изнасянето на топката, по-креативен тип защитник е. Единствено все още може да стане по-силен физически“, добави Балда.

loading...
#
предишна статияБивш футболист на ЦСКА сложи край на кариерата си
Следваща статияИлиан Илиев прави една промяна