Васил Божков поканен да инвестира в „Черноморец“

0
photo verybig 40880
-
-

Превратностите в бургаския футбол в последното десетилетие бяха многократни. Те реално доведоха до неговото унищожение. Статията, която ви предлагаме е от 27 ноември 2007 година и е публикувана във вестник Сега. Тя показва реалностите в Бургас в онзи период от време.

 

„Президентът на „Черноморец-Бургас“ (Сф) Ивайло Дражев е поканил бившия собственик на ЦСКА Васил Божков да инвестира в клуба му. Това ще стане само ако Дражев успее да спечели делото, заведено от него, и да си върне концесията на ст. „Черноморец“ в Бургас.

Планът е Божков да инвестира в комплекса, като построи нов стадион, няколко затревени игрища, хотел, търговски и развлекателен център. Собственикът на „НОВЕ холдинг“ можел да помага и на футболния клуб, който през следващия сезон ще играе в „Б“ група.

Дражев обаче е в сериозен конфликт с шефовете на другия „Черноморец“ – собственика на „Петрол“ Митко Събев, и кмета на Бургас Йоан Костадинов и това може да осуети намеренията му. Събев също планира да вземе стадиона и да инвестира в модерен комплекс там. Градоначалникът пък го подкрепя, тъй като община Бургас заедно с „Петрол“ са основните акционери в „Черноморец“ (Бс).

От своя страна Дражев предпочита на този етап да не афишира участието на Васил Божков, но близките отношения между двамата не са тайна. Бившият собственик на ЦСКА дори даде на Дражев „Конелиано“, който по-късно бе превърнат в „Черноморец-Бургас“ (Сф).“

loading...