Валверде : Треньорът е виновен за всичко

0
-

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде бе шокиран от загубата с 0:3 от Рома и отпадането на неговия тим на 1/2-финал в Шампионската лига. Той заяви, че поема изцяло вината за това поражение и поздрави съперника за успеха.

“Трябва да вдигнем глави, защото нямаме друг избор. Рома изигра страхотен мач и трябва да ги поздравим. Ние не успяхме да покажем нашата игра и атмосферата в съблекалнята бе тягостна, но това е нормално след такава загуба. Сега трябва бързо да се възстановим, защото имаме да се борим в още два турнира. Съперникът ни извади от нашата комфортна зона и ние така и не успяхме да влезем в ритъм. Най-много съжалявам заради феновете ни. Това е футболът, не мога да критикувам моите играчи. Те заслужават похвала независимо, че не бяха на нужното ниво. Дали аз чувствам вина? Абсолютно. Треньорът е виновен за всичко. Аз избрах тактиката, наредих състава и направих смените. Моя бе отговорността да подготвя добре отбора за този мач, така че и вината е моя”, заяви Валверде.

“Трудно се анализира подобен двубой. Едно е ясно – съперникът игра страхотно, а ние имахме доста трудности. Това е сериозен удар по самочувствието ни и дано се възстановим бързо, защото имаме да гоним и други цели. Знаем какво този турнир значи за всички свързани с клуба. Мислехме, че сме на 1/2-финал, но това вече няма как да стане. Понякога си тръгваш усмихнат, друг път – не. Още от началоно мечтаехме да спечелим турнира, но вече няма как да се случи. Въпреки това трябва да гледаме напред”, допълни специалистът.