В ЦСКА-София: Една раздяла и много въпросителни!

0
stanislav manolev

Няколко часа след като Любо Пенев бе представен официално като треньор на ЦСКА-София, на сайта на „червените“ излезе изключително шокираща новина. И тя е свързана с раздялата с опитния (б.р. – така написаха от „Армията“) Станислав Манолев. Това е информация, която не може да се подмине с лека ръка. Майстор Манол както викат на 33-годишния благоевградчанин, не е кой да е. Той игра в отбори като ПСВ Айндховен, Фулъм, Динамо Москва, има над 50 мача за националния тим. Само си спомнете каква битка водеха ЦСКА-София и Левски за Манолев през лятото на 2016 г., която в крайна сметка бе спечелена от „червените“. Да, ясно е, че той вече бе далеч от най-добрите си години, но класата му си личеше от самолет. Манолев тъкмо бе навлязъл във форма след тежката контузия, която получи през миналата пролет, и изведнъж се оказа ненужен. И това е футболист, който играе с еднакъв успех като десен бек и крило…

Че раздялата с Манолев е станала веднага след уволнението на Нестор Ел Маестро, говори и фактът, че онзи ден при прибирането от лагера в Испания, той говореше за амбициите си за титлата, за раздялата с Кирил Десподов, за битката с Лудогорец.

Какво е ставало по време на подготовката в Испания едва ли някога ще разберем. Но определено е било нещо стряскащо. Защото часове след прибирането, първо бе уволнен треньорът, а след това и бе изритан най-опитният. Още повече, че става дума за Станислав Манолев, който е работил с настоящото ръководство на „Армията“ още в Литекс.

Многото въпроси остават, а отговор едва ли ще дочакаме.