В царството на тараните

0
arda preslav borukov
Снимка: fcarda.bg

Няма друг отбор в елита като Арда, който да може да се похвали с двама толкова качествени и класически тарани в лицето на Преслав Боруков и Тонислав Йорданов. До този момент треньорът Александър Тунчев успява да извлече максимума от двамата, като Боруков е първи избор, а Йорданов се явява идеално допълнение. Юношата на Левски и Шефйлд Уензди прави изключителен сезон, като логично стигна до националния отбор и дори отбеляза първото си попадение там. Двамата са в основата на силното представяне на тима на Тунчев, който е пети само на две точки от ЦСКА-София и на три от Левски, но с мач по-малко от двата гранда.

Стилът на Арда е да доминира над отборите и съперникът е по-прибран, като Боруков е идеалният нападател в тази ситуация. Той играе много силно с глава, експлоатира максимално центриранията, пласира се умело и има клиничен завършек. В сгъстената отбрана се нуждае от минимално време за обработване на топката. От началото на шампионата Боруков има впечатляващите 4 гола и две асистенции. Възрастта му е само 23 години и със сигурност след опита му като съвсем млад в чужбина, ще последва нов такъв период предвид силните му мачове.

Тонислав Йорданов, който е юноша на Литекс, пък е много подходящ за по-късните фази от мача, когато Боруков е по-изтощен от битката в наказателното поле и от пресата срещу съперника. Тогава Тунчев вече се възползва от бързината на свежия Тонислав и добрия му дрибъл. Иначе Йорданов има също девет мача през сезона, но е с по-лоши показатели от съотборника си – по един гол и една асистенция по-малко./ „Мач Телеграф“