В Стара Загора искат да гонят аржентинския собственик, но имат ли решение…

0
beroe

През последните дни в Стара Загора се говори за много странични неща около футболния клуб Берое, но не и за футбол. Изглеждат много странни атаките към новия собственик Ернан Банато, които идват от много страни. Аржентинецът е само от три месеца в клуба, но много бързо трябва да свиква с нашенската кална действителност. Нападки, които изглеждат повече от безпочвени, та една косачка стана по-известна от футболистите в Първа лига. Косачката на Берое беше в заглавията, а в крайна сметка се оказа пълен fake. Впрочем както бяха уволнени Пламен Липенски и Веселин Пенев, а те продължават да си изпълняват задълженията и са част от екипа на новия треньор Хосе Луис Ачиари, но някои решиха да ги уволнят, след като Банато взе решение да махне Густаво Араголаса.

Нападките към новия собственик изглеждат като режисирани. Не е ясно дали са такива, но така изглеждат. Единият ден ще бъде косачката, на другия тотален fake за нещо друго, на третия поредните fake news. Това отблъсква хората, които е съвсем логично да се запитат какво става в Берое. Дали да подкрепям Берое, след като нищо в клуба не върви? А действителността не е такава. Една от „бомбите“ преди мача с ЦСКА 1948 беше, че няма да има мач. Видиш ли Берое ще загуби служебно. След това в хода на деня бе променена, че мач ще има, но Берое ще отнесе жестока глоба, защото не може да се справи с организацията. Накрая нищо от това не се оказа вярно, но е факт, че на трибуните имаше много малко зрители. Със сигурност всички тези лъжливи информации около мача Берое – ЦСКА 1948 са отказали много хора да посетят стадиона и да подкрепят Берое. Е, в крайна сметка загубиха тези, които не отидоха на стадиона, защото Берое изигра един от най-силните си мачове през последните сезони и надигра по всички параграфи амбициозния тим на ЦСКА 1948 изпълнен с национали и звезди. Да, Берое не стигна до победата, но игра вдъхновено, а момчетата имаха нужда от подкрепата на своя 12-ти играч, който обаче ги предаде и то в решаващ мач. Берое игра с човек по-малко, а всички глупости изписани преди мача със сигурност повлияха на немалко хора.

Не е ясна целта на всички тези информации, които съпътстват ежедневието на Берое, но скандалната среда със сигурност дава отражение и върху футболистите, които макар и да са чужденци много добре разбират какво се случва, тъй като не живеят в балон, а четат и много лесно могат да видят какво се пише най-малко в официалната страница на Берое във Facebook.

На много хора не им харесва, че отборът е съставен предимно от чуждестранни футболисти, но явно много бързо забравиха какво представляваше отбора през миналия сезон с предимно български играчи. Дори няма да задълбаваме с продажниците. Но привържениците на Берое много бързо забравиха Пазарджик, Враца, домакинството на Пирин. По принцип хората сме устроени така, че да забравяме лошите неща бързо. Но все пак е добре нещата да се помнят, защото иначе си обречен да ги повтаряш.

Едно сравнение също изумява, ако приемем острата реакция срещу Банато, тогава си задаваме въпроса защо нямаше такава остра реакция срещу продажниците от миналия сезон. В града са публична тайна имената на някои продажници, които дори не крият най-долното нещо, което са направили в своята кариера. Явно за тях е гордост.

Някои от първениците на града толкова са се угоили от власт, а продължават да ламтят за още. Не стига, че се провалиха с гръм и трясък и то няколко пъти, но продължават да дават акъл и са готови отново да заемат някоя позиция. Готови са да пируват при първата загуба на Берое, вместо да си мълчат, защото достатъчно много пъти се провалиха. Отделно, че не дават никакви решения…

В Стара Загора искат да гонят аржентинския собственик, но имат ли решение… Не, не се предлага. Няма никой, който да е готов да инвестира. Ако има готови да инвестират, то и сега никой няма да ги спре да станат спонсори.

Целият бизнес в Стара Загора е тотално безразличен към спорта, а в това число и към футболния Берое. Ако не бъде сръчкан от кмета, никой не е склонен да инвестира. Е, то тогава никой няма нужда от такава политическа финансова подкрепа.

Ситуацията в Берое със сигурност не е розова, парите не падат от липите, но Берое има нужда от подкрепата на своите привърженици, а не от раздори и разделения. От това печелят всички останали. Берое има нужда от силно обединение, защото само тогава отборът може да бъде силен. Берое е силен, когато трибуните са пълни. Мястото на феновете е там. От трибуните привържениците са много по-силни, отколкото във форуми, фейсбук групи, страници и т.н.

P.S. Впрочем е срамно отбор с фенската маса на Берое, с претенциите на привържениците на Берое да няма продадени поне 500 членски карти за сезона. Срамно е за Стара Загора.