В Италия: Гунди е най-великият! Ако вярвате, че най-силният българин е Стоичков, не познавате Аспарухов!

5

Ако вярвате, че най-силният българин е Стоичков, не познавате Аспарухов. За Нерео Роко той беше „нападателят на мечтите“. Това е заглавие от вчерашната италианската преса, която публикува огромен материал, посветен на легендата на Левски Георги Аспарухов, пише „Мач Телеграф“. Според calcio.occhionotizie.it именно Гунди е най-великият футболист, раждал се в България.

„Ако попитате футболен фен от всяка една точка на света, кой е най-добрият български футболист за всички времена, отговорът ще бъде един и същ: Христо Стоичков. Той е фантастичен футболист, спечелил „Златна топка“, играл на брилянтно ниво в Барселона и извел България до бронзовите медали от световното първенство в САЩ’94. Това ще бъде името, което ще чуете навсякъде.

Герои от „синята приказка“ ще правят селекцията в Левски

Навсякъде… с изключение на едно място: България. Там мнозинството ще ви каже друго име, което е практически непознато за всички останали. Ще ви обяснят, че толкова силен като Георги Аспарухов – никога не се е раждал. Това не са някакви фантазиите на малък провинциален репортер, влюбен в историята на футбола и всичко, което е романтично и остаряло. Че Георги Аспарухов е бил най-добрият, е решено с гласуване, направено преди няколко години за избор на „Най-добър български футболист на 20 век“.

Георги Аспарухов, известен като Гунди, спечели тази титла, а Стоичков остана втори. За любителите на класациите също е редно да споменем, че Аспарухов е на 40-то място (наравно с нашия Паоло Роси) сред европейските футболисти от миналия век според Международната федерация по футболна история и статистика. Зад него има играчи като нашите Джиджи Рива, Паоло Малдини и Роберто Баджо, поляците Дейна и Бониек и хора като Рууд Крол, Георге Хаджи и… Христо Стоичков!“, се казва в част от материала.

Карантинираните левскари без никакви нарушения! Всички минават нови тестове

„На погребението му в София той ще бъде придружен от 550 000 души. Невероятно свидетелство за привързаността на целия български народ… който и днес никога не забравя най-великия футболист в историята на своята страна“, пишат в Италия по повод трагичната гибел на Гунди.

loading...
0 0 vote
Article Rating
5 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Michael jakson
Michael jakson
17 дни по-рано

Желязкоооо, Желязко
Не знам кво си пушил тая сутрин…къв гунди, си ченгета
Ок , добър футболен…но….да го сравняваш с Бог ИЦО
АРЕ ИЗМИИЙ СИ ОЧИТЕ. УШИТЕ…ПАЛЯК
ХРИСТО СТОИЧКОВ Е ЕДИН

Агуеро
Агуеро
17 дни по-рано

Тъпи журналя.Стоичков е единствения с златна топка.Набий си го в тъпата картуна пияндурник.
А гундио е ченге.
Ицо е БОГ
Записвай си Джелязко.
Или джелязко бере джелязо

Лиска
Лиска
17 дни по-рано

А ве оранжев не виждаш ли какво пишат хората мама ти малоумна? Аспарухов е на 40-то място сред европейските футболисти от миналия век според Международната федерация по футболна история и статистика. Не според тъпата ти припознавческа кратуна!!!!! Сега ти си го набий в празната манерка!!!!!!!!!!!!!!!!

Ивайло
Ивайло
16 дни по-рано

И двамата са българи. Радвайте те се. И двамата без осатаналите от отбора нямаше да са толкова големи.

Монтана
Монтана
15 дни по-рано

Знам поне 10 по добри от Гунди,като се започне от якимов та до колев минимум 10без ицо…