В Германия: Късен приказен гол шокира Айнтрахт, но алармата не е включена

0
hasimi fadiga
Снимка: levski.bg
-
-

Германските медии приеха спокойно и без гръмки заглавия равенството на Айнтрахт с Левски. Немците са сигурни, че тимът от Франкфурт ще спечели реванша и ще се класира за групите на Лига на конференциите. Заради това в заглавията за мача нямаше стандартното „Аларма“, когато нещата не вървят добре.

Повечето от заглавията в германските медии не бяха критични към Айнтрахт, а никои дори хвалеха отбора на Дино Топмьолер. Fussballdaten.dе пише: „Айнтрахт убеди, въпреки че допусна късен изравнителен гол“.

„Kicker“ излезе със следното заглавие: „Мечтан гол в края лиши Айнтрахт от победа в София“. В материала си чай-футболната медия в страната акцентира върху пропуска на Роналдо в 39-ата минута. Според „Kicker“ „орлите“ от Франкфурт са имали контрола върху центъра на терена през второто полувреме и са използвали по-добре крилата си.

„Все пак беше незадоволително показаното от отбора в нападение. В края нищо не се промени. Айнтрахт се защитаваше концентрирано. Левски не представляваше опасност. Чак в петата минута на добавеното време резервата Фадига уцели топката фантастично в горния десен ъгъл“, пише „Kicker“, цитиран от „Мач Телеграф“.

„Sky Sports Germany“ е малко по-остър към Айнтрахт Франкфурт. „Късен приказен гол шокира Франкфурт! „Орлите“ стигнаха само до равен в Лигата на конференциите“. Отново от авторитетната медия споменават невероятния пропуск на Роналдо към края на първото полувреме.

„Sport 1“ беше единствената медия, която все пак помести думата „аларма“ около мача, но побърза да уточни, че такава липсва: „Франкфурт успя да убеди, въпреки че получи изравнителен гол от Левски в самия край. В Айтрахт Франкфурт не са включени аларми, въпреки шокиращото развитие на първия мач от плейофите на Лигата на конференциите“.

loading...