Уволнението на Белчев граничи с неблагодарност! Когато вкараш 3 771 430 евро в клуба…

0

Стамен Белчев бе уволнен като треньор на ЦСКА-София. Това стана след шестия пореден мач, в който отборът не успя да спечели в първенството. В някои от тези срещи „червените“ бяха близо до успеха, в други се измъкваха в края, но такава серия явно не се прощава.

Това беше втори период на Стамен Белчев на „Армията“. Първия път той бе временен вариант, превърна се в постоянен. Сега му се молиха да се върне и той го направи с гаранции, че ще му дадат време, за да наложи идеите си.

Треньорът тръгна добре в края на миналия сезон. Направи си сам подготовката и се опита да намери място за всички нови попълнения. Може би имаше донякъде късмет в Лига Европа, но постигна това, което преди това Нестор Ел Маестро и Люпко Петрович не успяха – пробив в групите от позицията на абсолютен аутсайдер. Досега това е вкарало в касата на ЦСКА-София 3 771 430 евро, а сумата може още да расте. Явно пробивът в Европа не гарантира кредит на доверие на Стамен Белчев и екипа му, а актът на ръководството прилича по-скоро на неблагодарност.

Нека на „Армията“ си спомнят, че първото уволнение на треньора не донесе нищо на ЦСКА-София – върна го поне с година назад. След него се смениха Христо Янев, Нестор Ел Маестро, Любо Пенев, Доори Митов, Люпко Петрович, но отборът не заигра по-добре. Ако сега се търси шокова терапия, вероятно уволнението е точният начин. Но в ЦСКА-София вече са правили подобна грешка.

Христо Бонински/ „Мач Телеграф“

loading...