УЕФА с важна крачка – връща руските отбори в Европа

0
UEFA
- -

Европейската футболна централа УЕФА направи първата крачка към падането на забраната за участие на руски отбори в турнирите под нейна егида. Това е станало по време на вчерашната среща с представители на Руския футболен съюз в Швейцария.

Както е известно, руските клубни и национални отбори бяха извадени от участие във всички международни футболни прояви преди близо една година. Това стана веднага след началото на военните действия на територията на Украйна, започнати от руската армия.

„Ръководството на УЕФА и РФС постигнаха съгласие по темата, че трябва да се реши въпроса с постепенното завръщане на руските отбори на международните надпревари. Не е изключено първите крачки да бъдат направени относно юношеските и женските отбори“, коментира източник на руското издание „Чемпионат“.

„Големият въпрос е свързан със завръщането на руските клубни и национални отбори. Самият факт, че темата е дискутирана, подсказва, че УЕФА има интерес да реши този казус в положителен за нас аспект“, заяви почетният президент на РФС Вячеслав Колосков.

Феновете на Пирин успяха! Няма мач с ФК Скопие утре!

loading...
предишна статияЮноша на Еспаньол на ръка разстояние от трансфер в Левски! Акрапович няма думата
Следваща статияНовата звезда на ЦСКА-София гледа загуба с „червени“ фенове