УЕФА потвърди: Сърбия-Унгария в нашата група без публика!

0
sarbia otbor
-

Апелативната комисия на УЕФА санкционира футболната федерация на Сърбия с мач при закрити врати и глоба поради дискриминационно поведение от страна на привържениците в квалификацията за Евро 2024 срещу Черна гора, играна на 27 март.

След поведението в мача, игран в Подгорица, Апелативната комисия разпореди изпълнението на дисциплинарна мярка, която беше наложена през юли миналата година от Дисциплинарната комисия, поради расистки нагласи, чието изпълнение беше спряно за период от две години.

Сръбската федерация също беше осъдена да плати две глоби на обща стойност 53 000 евро, а следващото домакинство е срещу Унгария.

Въпреки това, след подадена жалба от Сърбия, Апелативната комисия на УЕФА затвори делото, образувано от Дисциплинарната комисия за дискриминационно поведение в мача срещу Литва, също класиращ се за Евро 2024, който се игра на 24 март миналата година.

Сърбия, който води група G в квалификациите за Евро-2024, с шест точки, постигнати в победите срещу Черна гора и Литва, и двете с 2:0, се изправя срещу България на 20 юли в третия кръг.

Сърбия идва без още една от звездите си в Разград