Турицов създаде луксозен проблем на Стипич

0
ivan turicov
Снимка: cska.bg
-

ЦСКА-София успя да се пребори за Иван Турицов и бившият капитан на „червените“ реши да остане в отбора, макар и към него да имаше сериозен интерес от Русия и Полша. Но новият договор на Турицов създаде луксозен проблем пред новия треньор Томислав Стипич, защото на позицията на десния бек на „армейците“ се получи задръстване. Там са вече Иван Турицов, Тибо Вион, Аден Дончев, Емануел Шакич и контузеният Мартин Стойчев, който обаче ще се върне към края на годината. Пет човека за една позиция! И какво следва оттук нататък?

По всичко личи, че Иван Турицов ще бъде титулярният десен бранител. Нямаше как националът да подпише нов договор, ако не му беше обещана позиция сред стартовите 11. И тук изниква въпросът какво ще се прави с Тибо Вион. Отговорът изглежда лесен и добре познат. Той отива отляво и ще се конкурира за позиция със Сейни Санянг. Когато ЦСКА-София ще трябва да се защитава повече, както се очаква да бъде на 21 юли в Разград, ще започва Тибо Вион, а когато „армейците“ ще трябва да атакуват повече, ще стартира националът на Гамбия, който определено трябва да поработи върху някои тактически елементи на своята игра. Видно е, че той има отличен потенциал, но това не е достатъчно да бъде титуляр в отбор като ЦСКА-София.

Асен Дончев, който се върна от Пирин и е доста харесван от феновете, по всичко личи, че ще трябва да си търси нов отбор. Вариант е Ботев Bp, където треньор е легендата на ЦСКА – Тодор Янчев и където се търсят нови попълнения във всички линии.

Стигаме и до Емануел Шакич. По всичко личи, че опитният австриец няма бъдеще в ЦСКА-София. Той може да играе отдясно и отляво на защитата, както и като дефанзивен халф. Но е явно, че не се вписва в идеите на Томислав Стипич. Заради това австриецът ще трябва да си намери отбор, в който да продължи своята кариера.

Христо Георгиев/ „Мач Телеграф“

ЦСКА-София с нова оферта за БГ голмайстор