Тунгара – магьосникът от Бамако

0
Снимка: beroe.bg
-

Рядко в българския футбол може да има един играч, който буквално сам да носи на гърба си целия отбор. В Стара Загора такъв има и той се казва Абубкар Тунгара. Малиецът донесе точка на Берое в Битката за Тракия с много красив гол в добавеното време и така спаси честта на старозагорци. Това бе четвърто попадение за 27-годишния футболист от началото на сезона, като той отбеляза още при 2:1 над Ботев Bp, при 1:1 с Локо Сф и при загубата с 1:5 от ЦСКА-София. Простата математика сочи, че Тунгара е донесъл всичките 5 точки на своя тим, което е повече от впечатляващо.
На всички е ясно, че ситуацията в Берое е доста сложна финансово. Тунгара обаче беше единственият футболист с договор с клуба след края на миналия. Той бе желан от Станимир Стоилов в Левски, но до трансфер не се стигна, тъй като малиецът е искал доста голяма заплата. Така в крайна сметка „сините“ привлякоха Илиян Стефанов, донесъл Купата на България на „сините“ с гол на финала срещу ЦСКА-София и в последствие станал национал.

Иначе Берое е първият европейски отбор за Тунгара. Неговата кариера е преминала през Център Салиф Кейта от Бамако, а през 2016 г. преминава в мароканския в Шабаб Атлас Хенифра, а само година по-късно е взет от местния гранд ФАР Рабат. Новият любимец на феновете на Берое е роден в столицата на Мали – Бамако, град с около 2,8 млн. население./ „Мач Телеграф“