ЦСКА-София започва подготовка без националите и куп титуляри

0
cska otbor
Снимка: cska.bg
-

ЦСКА – София ще започне лятна подготовка на 23 юни основно с младоци и с много липсващи футболисти. “Армейците” имат шестима национални състезатели, които в следващите две седмици ще са ангажирани с тимовете си, а след това ще получат няколко дни почивка и позволение да се присъединят към тима направо в лагера в Австрия. Това се отнася за Иван Турицов, Станислав Шопов, Християн Петров, Амос Юга от ЦАР, арменеца Жираир Шагоян и Енес Махмутович от Люксембург. Дюкенс Назон пък ще пропусне целия камп в алпийската страна, тъй като е част от състава на Хаити за Голд Къп. Надпреварата на КОНКАКАФ в САЩ стартира на 25 юни, като отборът е в група с Мексико, Хундурас и Катар.

Освен това, няколко футболисти на “червените” са с разтежения и не е ясно дали ще са готови да се включат в първите летни тренировки. Контузени са Джонатан Линдсет, Лазар Туфегджич и Марселино Кареасо.

Както е известно, аут за дълго са Брадли де Нойер, Юрген Матей и Браян Морено. Травмите на нидерландците изискват оперативна намеса, като левият бек вече се подложи на такава в Испания и ще отсъства от игра около половин година. Колумбиецът пък ще се възстановява между 3 и 4 месеца,припомня “Тема Спорт”.

Головата машина на ЦСКА-София: Това боли наистина! Показахме на всички, че сърцето може да се бори с парите