ЦСКА-София ще разполага с най-модерния стадион у нас! Разкриха подробности

0
-

ЦСКА-София ще има най-модерния стадион в България и той ще е готов за експлоатация в началото на 2025-а година. Това стана ясно днес, когато “червените” дадоха пресконференция, на която представиха проекта за нов “Българска армия”. Съоръжението ще е с капацитет между 15 000-18 000 места и подземен паркинг, а от фирмата, която ще го изгражда, се надяват на него да домакинства и националния тим.

“Искаме да споделим нашия опит от Будапеща с вас. Стадионът е не само за футбол, но и за други неща – като концерти, конференции. Това, което ще се опитаме да постигнем в София, е такова съоръжение. Стадион за футбол се използва по-малко от 30 дни. Въпросът е какво да парвим в останалите 330 дни. Стадионът е важен за женския и детско-юношеския футбол.

Много ясно ще се вместим в това, което е в момента. Най-важното е не само да строим вътре, но и да облагородим самия парк. Това, което е парка и неговото зелено пространство, са изключително важни за нас. Но трябва да сме сигурни, че стадионът работи. Трябва да сме сигурни, че всички неща, които се случват на стадиона, няма да нарушат целостта на парка.

Надяваме се да можем да работим с националния отбор за нашия стадион. Да има концерти на стадиона. Надяваме се да работим с много организации и корпоративни клиенти. Да има културни събития. В Будапеща има около 200 събития на година.

Феновете ще бъдат много по-близо до самия терен. Целта ни е да направим преживяването на феновете много по-интересно. Разговаряме за капацитет между 15 и 18 хиляди.

Можем да добавим допълнителни паркоместа. Идеята е да дадем 10 000 м2 обратно на парка, защото го обичаме.

Имаме фен зона, кафе. След това ниво 1 с офиси, ниво 2 – хоспиталити.

Целият стадион ще е с покрив. Ще се вместим в това, което ни е дадено като обем. Ще има подземен паркинг. Ако се наложи допълнителен паркинг, който да е отвън, той ще е екологично създаден паркинг.

Сoбственици на проекта ще са ММС и ЦСКА. За построяването на това съоръжение ще ни бъде нужна подкрепата на всички участници. Заедно със собствениците ще менажираме този проект от началото на строежа за срок от 30 години.

Надяваме се до края на годината да получим разрешения за строеж. Първи април 2023 г. започваме, а до края на 2024-а да е готов. 2025 г. ЦСКА трябва да домакинства на новия стадион”, казаха представителите на компанията, които ще се ангажират с построяването на нов “Българска армия”.