ЦСКА-София се сбогува с „Армията“ срещу Лудогорец

0
-
-

Двубоят от финалния есенен кръг в първенството между ЦСКА-София и Лудогорец със сигурност ще бъде последен на стадион „Българска армия“ в настоящия му вид, пише „Тема Спорт“.

След като в понеделник жалбата на бившия заместник-кмет на район „Красно село“ Николай Веселинов срещу реконструкцията на съоръжението бе отхвърлена от административния съд, червените са на финалната права в подготовката за начало на ремонтните дейности. Припомняме, че именно тя отложи влизането в сила на разрешителното за реконструкция на стадиона. Това доведе до протест на червените фенове, които в края на октомври блокираха невралгичния за столицата „Орлов мост“ и изискаха да се вземат мерки и да спре да се пречи на модернизацията на стадиона.

Още на 31 октомври от Софийския административен съд са изискали Веселинов да обоснове правния си интерес от обжалване на акта, предвид обстоятелството, че същият не е негов адресат. В случай че попада в кръга на заинтересованите лица, жалбоподателят е трябвало да представи съответните документи. По всичко изглежда това не се е случило и в понеделник делото окончателно бе прекратено.

Жалбоподателят може да отправи апел срещу това решение към Върховния съд в 7-дневен срок, след като го получи, но е ясно, че резултатът от действията му би бил същият, което би било въпрос на време. На „Армията“ обаче са уверени, че с правилния юридически подход дори няма да е нужно да чакат евентуално формално отсъждане на съда и смятат, че разрешението за реконструкция, което получиха в средата на октомври, вече на практика е в сила. Затова и плановете на клуба са събарянето на стадиона да започне в дните непосредствено след домакинството на Лудогорец. ЦСКА-София подготвя редица инициативи, свързани със сбогуването със стадион „Българска армия“ в сегашния му вид, чиято кулминация ще е именно сблъсъкът с орлите, насрочен за 10 декември от 17:45 часа.

Мачът от 20-ия кръг на първенството е с изключително голям заряд, тъй като двата тима по традиция от последните години отново са основни претенденти за титлата, като към момента червените са лидер в класирането, а орлите са трети с две точки по-малко, но и с двубой пасив. Ако съперниците спечелят предстоящите си две шампионатни срещи, дербито на 10 декември ще се яви директен спор за това кой ще зимува на върха в първенството. Така то ще има както голямо спортно-техническо, така и историческо значение и със сигурност ще предизвика сериозна истерия в червената общност. Очаква се скоро ЦСКА-София да излезе с официална информация по темата и да обяви каква ще бъде програмата, свързана с това историческо и така чакано от феновете събитие.

Христо Янев даде черен списък на ръководството! Чистката ще е сериозна

loading...