ЦСКА-София с нова енергия, но и дежавю

0
cska sofiq
Снимка: cska.bg
-

ЦСКА-София започна пътя си при новия треньор Томислав Стипич с победа с 2:0 над втородивизионния Беласица в контрола на клубната база в Панчарево в събота. Армейците за първи път от няколко месеца насам изглеждаха като професионален отбор, а не като разпасаната команда, провалила се в опита си да се класира за евротурнирите. Настъпилият край на катастрофалния сезон и новият наставник внесоха свежа енергия в състава и дадоха надежда на феновете, че с правилна работа в следващите седмици отборът няма да повтори срамните моменти от миналата кампания.

Преди почивката хърватинът заложи на повече основни играчи и чужденци, докато през втората част на терена бяха млади български футболисти. И притеснителното за Стипич е, че именно те оставиха много по-добри впечатления с представянето си, докато за „звездите“ ще е нужно още време, за да се отърсят от досегашното безвремие в клуба. Хърватският специалист ще има трудната задача да върне в правия път футболисти като Матиас Фаетон, които изглежда са го загубили. В същото време Георги Чорбаджийски, Иван Тасев и Симеон Александров дадоха заявка, че ще се борят здраво, за да останат в състава през есента. Показателни за случилото се на терена преди и след почивката са дори и головете на ЦСКА-София. Докато този на Хайнц в началото на мача бе предизвикан от два рикошета и грешка на противниковата защита, то вторият беше чудесно изработен и дойде след извеждащо подаване по десния фланг, пробив на Тасев, остро подаване към Александров и майсторски завършващ удар на нисичкото крило.

Силното представяне на младоците носи чувство за дежавю от миналия сезон, когато ЦСКА-София отново не бе окомплектован през лятото и тогава Илиян Антонов, Марк-Емилио Папазов и компания оставиха добри впечатления по австрийските терени. Още тогава обаче беше ясно, че те няма да изнесат тежестта на кампанията. Сега червените са в подобна ситуация и трябва час по-скоро да уточнят кои ще са титулярите на Стипич, покрай които Тасев, Александров, Чорбаджийски да израстват в конкурентна среда. Ако, разбира се, си заслужат оставане в тима.

Мартин Костадинов/ „Тема спорт“

ЦСКА-София увеличава драстично тавана на заплатите