ЦСКА-София решава за висяща шесторка! Може да има голям проблем

0
iurgen matei
Снимка: cska.bg

Шестима от основните футболисти на ЦСКА-София са с изтичащи договори в края на сезона. Става дума за вратаря Густаво Бусато и защитниците – Иван Турицов, Юрген Матай, Мено Кох, Брадли де Нойер и Енес Махмутович. Към днешна дата ситуацията е такава, че всеки клуб може да води преговори с въпросната шесторка и евентуално да ги вземе без пари от лятото.

От „Армията разкриха пред „Мач Телеграф“, че на този етап са водени разговори за подновяването на договора единствено на Иван Турицов. Преговорите обаче са неуспешни засега. Защитникът иска да играе в чужбина и ако не получи неустоима оферта, ще напусне клуба в края на сезона. От представянето му с червената фланелка ще зависи и дали „червените“ ще отговорят на финансовите му изисквания, които на този етап спират двете страни от сделка.

Двама от изброените по-горе – Мено Кох и Брадли де Нойер – със сигурност напускат ЦСКА-София и няма да получат предложения за нов договор. Първият вече е твърда резерва, а вторият – още не може да се възстанови от тежка травма. Усилено се говори, че причина за бавното му завръщане в игра е неспазването на режим и лошата дисциплина, които Де Нойер има.

Вратарят Густаво Бусато, който прави страхотен сезон, има предварителна уговорка с ръководството, че ще се завърне в родината си и договорът му няма да бъде подновен. Силните изяви на бразилеца и фактът, че той се чувства отлично в България, може да накарат двете страни да променят предварителната уговорка. ЦСКА-София и Бусато ще решават в края на сезона какво да правят. Същото важи и за останалите двама – Юрген Матай и Енес Махмутович. „Червените“ ще решават за тях в самия край на сезона. Нидерландецът е отличен футболист и това е известно на всички на „Армията“. Именно заради това от ЦСКА-София искат да го задържат, но на този етап не му предлагат конкретен нов договор, защото защитникът е постоянно преследван от контузии.

Проблем за „червените“ ще бъде, ако нито един от изброените не поднови договора си с клуба. Това ще означава, че ЦСКА-София реално ще трябва да изгражда напълно нова защита през следващия сезон.