ЦСКА-София договори най-перспективния футболист на Пирин (Бл)

0
botev plovdiv pirin
Снимка: facebook.com/botevplovdiv

ЦСКА-София постигна договорка за трансфер с Пирин за най-перспективния футболист на „орлетата“ – Иван Тасев, съобщава „Мач Телеграф“. Очаква се крилото да акостира на „Армията“ след края на сезона, като за неговите права „червените“ ще платят известна компенсация на благоевградчани. Transferrnarkt.de оценява бързака на 300 000 евро.

Иван Тасев е на 21 години и е роден в Сандански. През този сезон има 23 мача и 3 гола във всички турнири. Общо за Пирин има 72 срещи, в които е отбелязал 6 попадения и е дал 2 асистенции. Важно е да отчетем, че Тасев има гол срещу ЦСКА-София на „Армията“. Това се случи през миналия сезон, когато „червените“ победиха с 2:1. Именно от този двубой ЦСКА-София следи развитието на талантливия футболист и сега от клуба са решили да го привлекат, тъй като конкурентен тим може да го вземе през лятото.

Пирин и ЦСКА-София са в доста добри отношения. През есента в Благоевград под наем бяха дадени Александър Бучков, Симеон Александров и Бисмарк Чарлс, а сега в Пирин бе пратен Асен Дончев. Крилото Иван Тасев обаче ще извърви обратния път – от Благоевград към ЦСКА-София.

В последните години „червените“ следват линия с привличане на млади и талантливи българи. Такива бяха случаите с Георги Йомов и Калоян Кръстев от Славия. После Станислав Шопов бе върнат от Хееренвеен, а Симеон Александров бе привлечен от Септември Сф. Друг е въпросът кой колко се разви от въпросните играчи, но е факт, че ЦСКА-София ги взе и им даде шанс. През февруари при „червените“ акостира и Мартин Стойчев от Арда. Явно е, че и Иван Тасев ще премине по този път.