Трите стъпки, с които “червените” ще държат върха дълго

0
cska otbor 1
-

Ръководството на ЦСКА-София започна доста добре трансферния период. Да, до момента не е привлечен нов футболист, все пак е много рано, но вече бе подписан нов договор с Тибо Вион, асистент номер 1 на “червените”, а клубът си е стиснал ръката и с друг жизненоважен футболист – Амос Юга. Със сигурност се водят интензивни преговори и с други играчи с изтичащи договори, като например капитанът Юрген Матай. Има и много други с подобни казуси, както е известно.

Три са стъпките, за да може ЦСКА-София да задържи върха колкото се може по-дълго и след Нова година, пък защо и да не стане шампион. Първата шефовете вече я правят – да задържат основните играчи с изтичащи договори. Така ще се запази гръбнакът на отбора на Саша Илич и на “Армията” в средата на сезона няма да се правят много трансфери.

Втората стъпка също е ясна – този път да не бъдат продавани звездите. През последните години честа практика беше през зимата “червените” да отварят сергията и от Борисовата градина да отлитат страхотни футболисти като Кирил Десподов, Али Coy, Антон Недялков, Валентин Антов, Мауридес и други.

Третата стъпка също е ясна – да бъдат привлечени един или двама нови, но да са класни, а да не се взимат играчи само, за да покажеш, че работиш на трансферния пазар.

Тези три стъпки са много важни, защото ако те бъдат направени, и феновете ще бъдат доволни. А както знаем, техният протест продължава вече почти половин година и може да бъде секнат само с правилни решения. Защото не резултатите накараха организираните привърженици да стачкуват, а грешките в управлението.

Ако всичко това се случи, Саша Илич ще е спокоен и ще може да направи отбора си още по-добър. А той трябва да е такъв, за да може да се пребори с доминанта в родния футбол – Лудогорец.

Христо Георгиев/ “Мач Телеграф”

loading...
#
предишна статия“Червеният” нападател, който няма гол от година и половина
Следваща статияОткриха мъртъв бивш играч на Ботев