Трипиър впечатлен от възможността да работи с Диего Симеоне

0
atleticodemadrid 65885824 449973122223463 5456735626279218454 n

Възможността да работи със старши треньора Диего Симеоне е убедила английският десен бек Киърън Трипиър да избере трансфер в Атлетико Мадрид от Тотнъм, заяви самият той при представянето си. Защитникът беше привлечен в Испания с трансфер на стойност около 20 милиона британски лири.

„Гледайки Атлетико през годините, лесно се вижда какво Симеоне изисква от този отбор. Това е работна етика, себераздаване и близост с треньорския щаб и клуба като цяло. Искам да бъда част от това семейство. За мен Симеоне е един от най-добрите треньори в света и ще бъде привилегия да работя с него. Ще дам всичко от себе си“, каза той.

„Висшата лига е едно от най-добрите първенства на света, но въобще не се двоумих, когато разбрах за интереса от Атлетико. Радвам се, че ще живея в Мадрид. Не много англичани играят в чужбина, но аз винаги съм искал да го направя. Особено в Ла Лига. Първият ми приоритет е да науча испански. Колкото по-бързо го направя, толкова по-скоро ще започна да се разбирам добре с треньорите и съотборниците ми“, добави Трипиър. Заедно с Трипиър беше представен и испанският защитник Марио Ермосо, който беше привлечен за 25 милиона евро от Еспаньол.