Три финала за България на боксовия турнир “Феликс Щам”

Boks finals
-

Националките ни по бокс си гарантираха три финала на елитния боксов турнир в Полша “Феликс Щам”. От общо пет полуфиналистки, три дами постигнаха победи днес на ринга в Пултуск.

Станимира Петров (54 кг.) показа класа и бокс на много високо ниво, като преодоля Николина Чачич от Хърватия с единодушно съдийско решение. Настоящата носителка на купа “Странджа” показа отлично движение с краката, бързи отклони и ескиважи, и светкавични прави удари и крошета.

Медалистката от световно първенство Светлана Каменов (57 кг.) стигна до трудно извоювана победа над Джулия Шеремета с неединодушно съдийско решение.

С агресивна игра Златислава Чуканова (50 кг.) надделя над представителката на домакините Наталия Куечвска и си осигури място на финала с по-агресивна игра и поддържане на високо темпо.

За съжаление, след оспорвани битки Аслан Мехмедова (60 кг.) и Венелина Поптолева (50 кг.) бяха отстранени от турнира. Те загубиха битките си с неединодушни съдийски решения и ще се приберат в България с бронзови медали.

Финалите в категориите ще се изиграят днес.

loading...
предишна статияВирус повали защитник на Хебър
Следваща статияСекирово стана шампион в Пловдивско, отива на бараж за Трета лига