Третият кръг от Републиканския драг рейсинг шампионат покачва адреналина на летище „Бършен“ този уикенд

Burshen 2

Летище „Бършен“ край Сливен ще е домакин този уикенд (1 и 2 юли) на 3-ия кръг от Републиканския ни шампионат по драг рейсинг. Надпреварата трябваше да се проведе в средата на месец юни, но заради неблаприятните тогава атмосферни условия и безопасността на състезателите, беше преместен за началото на този месец.

Burshen 3

Организатор на този кръг, в който ще има състезателен елемент само за мотоциклети, е промоутърът на Драг шампионата ни ПСК „Хела мото спорт“, като се очакват близо 30 състезатели, включително и представители от Румъния. Общата дължина на трасето е 402 метра, като пилотите ще карат на изцяло нова настилка със специално лепило за по-добро сцепление и по-добри времена.

Burshen 1

В клас SSB600 (Super Street Bike 600) начело в класирането е Норман Димитров с 55 точки, пред Борислав Стоянов с 53 и Сербан Слабеску с 34. В Клас SSB (Super Street Bike) води Пламен Калъпсъзов със 70 точки, Мартин Калъпсъзов има 47, а Георги Георгиев – 35. В клас PSB (Pro Stock Bike) Живко Димчев е лидер с 63 точки, Пламен Калъпсъзов има 44, а Михаил Стефанов – 40.