Треньорски тандем може да замени Ел Маестро

0
Снимка: Twitter
-

Ръководството на ЦСКА-София се е заело да търси спешно нов треньор след поредната постна продукция. Но тъй като няма време до сряда, когато е дуелът с Арда за Купата на България, навярно и в този мач „червените“ ще бъдат водени от Нестор Ел Маестро. Виковете „Оставка“ от Сектор „Г“ на „Тича“ след загубата са накарали шефовете на клуба да се задействат и веднага да привикат родения в Белград треньор.

Това е втора подобна среща за Ел маестро. Първата беше след поражението с 0:1 от Лудогорец в последния мач на „Българска армия“. Тогава Ел Маестро получи вот на доверие, защото нито беше правил селекцията, нито подготовката. Треньорът запретна ръкави и изготви план за зимния лагер в Турция, но там резултатите, а и най-вече играта, отново притесниха феновете на ЦСКА-София. Въпреки това нямаше дожа вю на момента от зимата на 2019 г., когато Ел Маестро беше сменен с Любо Пенев преди първия пролетен кръг.

Още в дебютния пролетен мач – срещу Ботев Bp, се видя, че „червените“ имат проблеми в защита. Те не бяха наказани от врачани, но пък бяха от Черно море, който победи ЦСКА-София с 1:0 и го отдалечи от върха.

Ако Ел Маестро отпадне от Купата на България, то вече няма да има сила на света, която да го спаси. Дори се говори кой би бил поел тима при издънка. Става дума за треньорска колаборация – Александър Гицов, настоящ помощник на Ел Маестро, и Стамен Белчев, заедно с него. Понастоящем опитният специалист води дублиращия тим на ЦСКА-София.

По принцип Александър Гицов е много повече от асистент. Освен че е фен на „червените“ от дете, той има и отлична кариера в Австрия. Гицов водеше заедно с бившия играч на ЦСКА Митя Морец Флоридсдорфер, но българинът напусна, за да започне работа в отбора на сърцето си. Иначе винаги вариант за „армейците“ е и Любо Пенев, който постига резултати с Хебър, въпреки неясното бъдеще на клуба./ „Мач Телеграф“