Треньорите на „Герена“ рядко целят „своите“ хора

0
stanislav genchev
Снимка: levski.bg
-

Станислав Генчев върна една традиция от миналото, която бе позабравена от Стойчо Стоев насам. Новият треньор да вземе със себе си поне един човек, с когото е работил доскоро. Махаме от това уравнение специалистите, които са минали и през школата на „Герена“, защото при тях е ясно, че трябва да вкарат момчета, които са тренирали. Генчев успя да се уреди един от играчите, които избухнаха под негово ръководство в Крумовград – Алекс Колев. А от доста време насам се говори, че той ще бъде последван и от Серкан Юсеин, с когото би трябвало да приключи селекцията на „Герена“.

Генчев обаче трябва да внимава. Това показва историята. Защото в нея, поне от 90-те години досега, преобладават лошите спомени.

Георги Василев, например, докара на „Герена“ Цанко Цветанов от Етър, но пък и разочарованията Олег Моргун и Кънчо Йорданов.

Иван Кючуков, който се появи в София след него, също заложи на трима свои хора. Това бяха Тодор Зайцев и Красимир Колев, а през зимата се появи и Димчо Марков. От тях само Зайцев успя да остави някакви впечатления във феновете. Най-вече с попадението си при 4:2 над ЦСКА на „Българска армия“ в реванш за Купата на България. Колев почти не пази, а Марков след общо 17 мача бе освободен.

Роден национал с лаконичен коментар за трансфер в Левски

След това мина доста време, за да се появи треньор, който да си докара бивш играч. Велислав Вуцов обясняваше как Джунейт Яшар ще вкарва по 2 гола от фал със синята фланелка. Това обаче не се случи. Вуцов бързо бе уволнен, а Яшар не записа и 1 официален мач за Левски.

Ясен Петров пък привлече Кирил Акалски, с когото бе работил в Локо Пд, за алтернатива на Георги Петков. Акалски обаче не успя да се наложи, дори и след като конкурентът му изпадна в немилост.

Илиан Илиев пък заложи на двама от Берое, където работи преди това – Димитър Везалов и Стефан Велев. Феновете на Левски и до днес изтръпват при споменаването на фамилията на Везалов, чийто автогол струва на „сините“ титлата.

И така идваме до Стойчо Стоев. Първият му избор бе успешен – Георги Костадинов се издигна до капитан. Нещата с Александър Александров, с когото също бе работил в Лудогорец, обаче не се получиха. И той бързо залезе./ „Мач Телеграф“

Левски с нова офанзива за национал