Треньорът на Италия бесен на страничните съдии

0
italia voleyball

Националният волейболен отбор на Италия за девойки до 17 години се класира за финала на Европейското първенство, на което домакин е България. „Адзурите“ спечелиха с 3:1 гейма срещу България пред пълните трибуни на зала „Христо Ботев“, а селекционерът на Италия Марко Менкарели бе доста огорчен от неточните отсъждания на страничните съдии. Специалистът, който извежда националния тим на Италия за девойки до 19 години до световната титла през 2015-та и през 2017-та, а сега води тази гарнитура на Скуадрата, говори специално за BGvolleyball.com:

„Запазихме спокойствие след загубения първи гейм. И най-вече, запазихме спокойствие в следващите геймове, въпреки срамните отсъждания на страничните съдии. По този начин те не показаха уважение към българския отбор.

Смея да твърдя по категоричен начин, че това, което се случи днес не трябва да се вижда по време на турнир при подрастващи. Водил съм и други отбори, и разбирам кога има замесени и други фактори. Но такова нещо не мога да приема. Това, което видях днес с очите си, не мога да го приема в турнир за девойки. Сега трябва да обяснявам на моите състезателки защо страничните съдии продължаваха да отсъждат точки в полза на съперника. И ако нямаше един невероятен и смел първи съдия, днес ние по всяка вероятност щяхме да сме загубили този мач. Заради едни странични съдии. Това е просто СРАМНО!

България по никакъв повод не заслужава такава помощ, защото е силен отбор. Полуфиналите винаги са трудни за печелене. Ние направихме отлична групова фаза и спечелихме първото място, но и е те се представиха отлично, като надиграха Русия в тяхната група. Няма начин да има лесен полуфинал, защото се срещат два много силни отбора. България разполага с две страхотни нападателки и останалите в тима работят по изключителен начин за тях. Страхотен отбор е България и е справедливо, че резултатът бе оспорван“, коментира Менкарели.

В края на четвъртия гейм накриво стъпи една от основните нападателки на Италия Линда Нвакалор, но тя довърши двубоя. „Тази вечер ще видим какво е нейното състояние, все още не знам, трябва да обсъдим положението й с медицинския щаб“, допълни италианският селекционер.

„Утре (б.р. днес) ни очаква още един тежък мач, срещу Русия. Финал няма как да бъде лесен, така че ни очаква битка. Дали ще има отново спорни отсъждания? Едва ли, все пак няма да играем срещу домакините…“, каза още Марко Менкарели.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашия коментар тук
Моля, въведете името си тук

Enter Captcha Here : *

Reload Image