Треньорът на Григор: Той има проблеми със самочувствието

0
grigor i valverdu

Наставникът на Григор Димитров – Дани Валверду, призна, че българинът има проблеми със самочувствието заради колебливите си изяви в последно време. Димитров има само едно класиране на четвъртфинал в последните си десет турнира във втората част на сезона.

„През последните месеци Григор имаше много колебания. Той допусна няколко неприятни загуби и в Пекин, и през миналата седмица във Виена, но това понякога се случва във втората част от сезона. Работим здраво, за да подобрим и да възвърнем самочувствието му. Смятам, че няколко хубави победи ще помогнат и ще ни върнат на правия път. Без увереност е трудно да разчиташ на оръжията, които имаш“, заяви Валверду.

Специалистът заяви, че с Димитров се опитват да въведат нови аспекти в играта му, която да му помогне в бъдеще да удължи максимално кариерата си. „Смятам, че Григор играе добре, адаптира се към промяната в играта си, която ще му помогне занапред в кариерата. Ние не мислим само за началото на сезон 2019, но гледаме в по-дългосрочен план. Проблемите му не са само психологически. Желанието ни е да постигнем постоянство, което да го държи на върха дълго време. Именно върху това работим, защото той показа, че притежава качествата да бъде сред най-добрите. Идеята не е сега той да спечели няколко турнира, а да има дългосрочни успехи, така че ще трябва да почакаме, за да видим резултатите“, каза Валверду.

„Работим върху сервиса, а двойните грешки са резултат от липсата на увереност. Вярваме, че сервисът е едно от трите най-силни оръжия в тениса. Важно е да можеш да разчиташ на подаването си в най-трудните моменти в големите турнири, когато най-много имаш нужда от него. Това ще му помогне да повярва в играта си. Не искам да коментирам в детайли върху какво работим. Искаме да минимизираме грешките, да опростим играта му като цяло“, допълни той.

От екипа на Димитров се за помощ и обърнаха към 8-кратния шампион Андре Агаси (САЩ), който през тази седмица е в Париж като съветник и консултант на българина на турнира от серията „Мастърс” във френската столица.