Треньор на Берое: Боли ме, че не играят българи! Младите ни момчета не са по-лоши футболисти от чужденците

0
veselin penev
Снимка: beroe.bg
-
-

„Берое“ ще използва паузата за мачовете на националните отбори, за да се подготви по най-добрия начин за важните мачове след това, първият от които е срещу „Локомотив“ Пловдив. Тимът няма да играе контролна среща през тази и другата седмица, а ще наблегне на тренировъчния процес. Това каза в предаването „Спортен калейдоскоп“ на Радио Стара Загора помощник треньорът на беройци Веселин Пенев.

„Няма да играем контрола през паузата, но ще се тренира здраво, за да вдигнем и физическите възможности на футболистите, с мисъл за Локо Пловдив. Няма непреодолим отбор. В България всеки може да победи всеки. Така че не виждам с какво повече от нас може да бъде Локомотив. Дано да имаме и малко късмет. Спортният шанс досега е с тях и се възползват от положенията, които създават. Като цяло мисля, че са преодолим отбор“, заяви Пенев. Той сподели, че „зелено-белите“ са били по-добрият тим и не са заслужавали загубата от столичния „Локомотив“ в петък. Той призна, че резултатите на отбора не са никак добри, след като в последните 7 мача „Берое“ е записал едва една точка и е вкарал един гол.

„Незаслужено, защото с оглед играта ни през първото полувреме трябваше да вкараме два гола и да водим. Но така се стекоха обстоятелствата, че след почивката не успяхме да създадем много чисти положения и Локо при единствения си удар след корнер ни отбеляза. Заслужавахме да победим. А бурната им радост след края казва всичко. Просто второто полувреме не влязохме както трябва. Има и умора, и разочарование. Като цяло трябваше да запазим концентрация през всички 90 минути. Когато има неуспехи, има и разколебаване в отбора. Нормално е. От тази ситуация се излиза с характер, добра игра и победа“, каза още асистентът на Хосе Луис Ачиари.

Веселин Пенев отказа да коментира информациите за финансови и организационни проблеми в клуба, но изрази съжаление, че за пореден мач „Берое“ е започнал в стартовия си състав без нито един българин.

„Тези въпроси към ръководството. Тях трябва да питате и те да отговорят. Не е моя работа да коментирам тези неща. Единствено това, което ме боли, е, че в последния мач в състава пак нямаше българин, който да започне. Имаме доста качествени футболисти, и то българи, които са млади и имат изключителен потенциал за развитие и да станат много добри играчи. Лично мен това повече ме вълнува, отколкото има ли финансови проблеми, или не. Тези млади момчета могат да израстват само ако играят. Те не са по-лоши футболисти от това, което имаме, което започва. Виждате, че и резултатите ни не са добри – една точка в седем мача. Аз смятам, че ще дойде и тяхното време и шанс. Въпросът е тези деца да се възползват от него. Да не са асансьор, а да демонстрират постоянство, за да се утвърдят в отбора и в българския футбол“, завърши Пенев.

 

loading...