Той е!

0
nasko sirakov

Преди доста години, един политик се впусна в надпреварата с мотото „Той е!“. Преди ден, една легенда на Левски официално поиска „сините“ акции от Васил Божков. Всъщност, „една легенда на Левски“ е доста меко казано. Тази легенда се нарежда в историята на столетниците някъде веднага след иконата Георги Аспарухов – Гунди. Да, това е Наско Сираков. Да, за него спокойно можем да кажем „Той е!“. Ако има някой, който в този кризисен момент може да изправи грохналия гигант на крака, това е той – Наско Сираков. Тук, разбира се, изключваме „сините“ фенове, които правят немислимото и държат клуба жив, но за тях съм писал много пъти, а и каквото и да се каже, все ще е малко. Както ще е малко и по-скоро недостойно всяко определение за Наско Сираков.

След дълго странене от процесите на „Герена“, Сираков се показа за 20-ина минути на екран и точно за толкова консолидира цяла „синя“ България. Точно за толкова показа, че той е без алтернатива за Левски. Тропна по масата, както само той може. Същевременно не засегна никоя страна. Това, което 99% от левскарите искат, той го каза, пак без да обиди никого. Каза, че трябва да си прехапе езика, за да иска пари от Бойко Борисов и държавата. Това някакси мина между всичко останало, което каза, но бе фундаментално. Защото преди време съпругата му – великата Илиана Раева, каза че не е в Левски, защото явно е неудобен на някого. Е, неудобният е тук, по-готов от всякога да поведе синята торсида към възкресението.

Същевременно, Наско Сираков произведе и една фраза, която след време най-вероятно ще бъде определена като крилата – „Левски не е създаден да оцелява, а да успява и да побеждава“. Това е левскарският дух. Това е, което много му липсваше на Левски толкова години. Като към всичко това добавим, че Сираков е умел пълководец и за него няма тайни във футболната материя, то отново стигаме до заключението – ТОЙ Е!