Топузаков: Всяка победа срещу ЦСКА е сладка! Изтеглянето на баража променя всичко (ВИДЕО)

0
elin topuzakov
-

Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков – даде пресконференция преди мача от последния кръг на efbet Лига. Утре „сините“ се изправят срещу ЦСКА-София.

„Състоянието на Рикардиньо е добро, тренира наравно с отбора. Асен Митков преодоля болката. Филип Кръстев има неразположение в коляното, но се надявам до началото на мача да е готов.

Левски има 20 добри футболисти. Отговорността и решенията са мои. Ще преценя кой да излезе и утре ще видите.

Най-важният аспект в часовете преди мача е психологията. Важен елемент. Мотивацията не е толкова на преден план, колкото психологическото състояние, за да могат футболистите да покажат най-доброто от себе си, да бъдат освободени от напрежението. Надявам се целият треньорски щаб да ги предразположим да са в добро психическо състояние.

Със сигурност няма да участват в мача Бари и Кордоба. ЦСКА е доста добър отбор. Без значение дали имат контузени или наказани, ще успеят да има намерят достойни заместници и ще изглеждат подобаващо. Излизаме с нужния респект и уважение, но ще опитаме да наложим нашия стил на игра, да бъдем по-атакуващи и да спечелим. Не вярвам да има треньор на Левски, който да не иска отборът да изглежда атакуващо и да е опасен. Тук има и противодействие от противника. В последните години специалистите не са доволни от качеството на Вечното дерби, но, когато резултатът е най-важен, нормално е да има притеснение и напрежение у футболистите. И на мен ми се иска да изглеждаме по възможно най-атакуващи и перфектен начин. Ще видим. Всеки един елемент и детайл може да обърне нещата в едната или другата посока. Затова психологическият момент ще е най-важен.

Футболът е доста странна игра. Колкото и тактически елементи да се тренират, на моменти допускаме колебания при центриранията. Всичко е моментна преценка и концентрация футболистите да вземат верните решения.

Всяка победа срещу ЦСКА е сладка. Не мисля, че ще има нещо по-особено.

Изтеглянето на баража с един ден променя всичко. Не мисля, че сме равнопоставени – без значение дали сме ние, или ЦСКА 1948. Седмият е облагодетелстван с един ден повече за почивка и подготовка. Времето е доста късо. От момента, в който го научихме, до евентуалния бараж – всичко се променя като тренировъчен план и като това, което имахме като план. Не е приятно.

Имаме двама евентуални изпълнители на дузпи. В такива напечени моменти важно е да си хладнокръвен.

Младите ще бъдат част от състава и групата и за утрешния мач, и евентуално за баража. Познавам доста добре техните качества. Това, което видях в Разград, само мога да съм радостен, че младата вълна може да издържа на напрежение, емоции и да показва най-доброто от себе си. Показахме, че имаме доста добри деца, просто трябва да им се дава шанс.

Всички се радваме за новата екипировка. Надявам се да ни носи късмет и повече победи“, коментира Тoпузаков.