Тони Здравков пред KOTASPORT: Така няма как да се случи в Левски! Лудогорец се различава от всички останали отбори в България

0
antoni zdravkov 1 1

Бившият треньор на Лудогорец и Левски – Антони Здравков, гостува в „Студио Дерби“ на KotaSport.com. Пред водещия Георги Симеонов, той коментира равенството 0:0 между „орлите“ и ЦСКА-София.

„Смятам, че за отстъпление трудно може да се говори, защото двата отбора бяха предпазливи, не рискуваха много. И двата отбора на моменти играха на контраатака. Предпазлив двубой, нямаше решаващо значение, както беше в края на миналата година, затова може би двамата треньори бяха предпочели предпазливостта. Аз казвам какво съм видял на терена вчера. Това едва ли е било начертан план, но така се получи.

Има такива мачове, треньорите да имат една идея, а на терена да се получи друго. Новите играчи на Лудогорец ще имат нужда от време да се адаптират, като класа, организация и всичко, Лудогорец се различава от всички останали отбори в България. Играчите, когато дойдат в България, трябва да се приспособят с нашата действителност. У нас се играе труден футбол, не сложен, а труден. Когато дойдат тук футболистите се сблъскват с различен футбол, тук се изправят срещу отбори, които се затварят срещу Лудогорец. Новите играчи в Лудогорец са свикнали на открит футбол в своите страни, където играят, а тук е различно. Новите са добри, но трябва време, за да се адаптират“, коментира Тони Здравков в „Студио Дерби“ на KotaSport.com.

Бившият селекционер на младежкия национален отбор смята, че участите на българските отбори през този сезон е добро.“На фона на критиките, които имаше към отборите преди мачовете в Европа, едва ли някой е очаквал да има три тима в тази фаза на турнира в Лига Европа. Това не се е случвало от 8-9 години. Представянето на този етап е добро“, сподели той.

Здравков коментира и ситуацията Левски. „Моята гледна точка е една единствена. За поредна година се закъснява със селекцията за изграждането на един отбор. Освобождават се футболисти, които още могат да дадат на Левски. В същото време се взимат играчи, които не познава обстановката, имат нужда от адаптация, а се чакат бързи резултати. Няма как да се случи. Случва се да загубиш, но има разлика в начина, по който това се случва. Не мога да кажа дали треньорът на Левски ще има картбланш, това си зависи от ръководството на клуба, което е ново. Ако са убедени, че това е техният човек, са длъжни да му дадат шанс“, категоричен бе специалистът в „Студио Дерби“ на KotaSport.com.