Токио отбеляза една година до началото на Олимпиадата

0
tokyo medals
-

Домакинът на следващите Олимпийски игри Токио отбеляза една година до началото на най-голямото спортно събитие в света. Игрите в японската столица ще се проведат от 24 юли до 9 август 2020-та година.

Организаторите имаха доста проблеми в последните години, свързани с притеснения за сериозните жеги в този период от годината, както и нарастващия бюджет на Игрите, но година преди церемонията по откриването от Изпълнителния комитет и Международния олимпийски комитет изразиха задоволството от нивото на подготовка. “Мога честно да заявя, че никога не съм виждал по-подготвен град от Токио 12 месеца преди старта на Олимпиадата”, коментира президентът на МОК Томас Бах. “Налице са всички фактори, които правят едни Олимпийски игри наистина специални. Спортистите ги очаква едно невероятно преживяване”, допълни Бах, който направи демонстративен мач по фехтовка по време на церемонията.

Организаторите изтъкнаха “безпрецедентното” търсене на билети, както и факта, че 200 хиляди души са кандидатствали за 80 хиляди доброволчески позиции. “Без да усетим, минаха шест години, откакто Токио бе избран за домакин, но се радвам, че подготовката върви много добре”, каза премиерът на Япония Шиндзо Абе.

Половината от предвидените нови съоръжения вече са построени, а организаторите заявяват, че строежът на останалите върви по график. На церемонията днес бе разкрит и дизайнът на медалите, които ще бъдат раздавани на призьорите. Последното обновяване на бюджета за Олимпиадата през декември миналата година разкри, че организацията и провеждането на Игрите ще струва 12,1 милиарда долара, а до момента 7,5 милиона души са се записали за участие в лотарията за билети.

loading...
#
предишна статияСтана ясно наказанието на Меси
Следваща статияБарселона обяви кога ще е готов реновираният “Камп Ноу”