Тодор Янчев пред KOTASPORT: Искам да има едно ЦСКА! Доста години няма титла и това боли (ВИДЕО)

0

Бившият капитан на ЦСКА – Тодор Янчев – гостува в „Студио Дерби“ на KotaSport.com. Пред водещия Георги Симеонов, той сподели мнението си за случващото се в ЦСКА-София, както и като цяло в родния футбол.

„Последните 4 години бяхме в Казахстан, благодарение на Стойчо Младенов. Наистина там футболът е по-различен, защото клубовете са държавни, само Кайрат е частен.

ЦСКА в момента е в серия от победи, което само може да радва хората. Натрупаха се доста години от последната титла обаче и това боли. Плюсовете на Лудогорец ги знаем, години наред се изгражда един отбор, има стабилност. Това, че загубиха нищо не значи, но ЦСКА има шанса да стане шампион. Фаворити не може да се определят в такива мачове. Ако публиката на ЦСКА е на стадиона, но сега я няма. Няма я тази подкрепа, за мен феновете са най-важният играч.

Силата на този отбор е в колектива. Неслучайно те всеки един мач, откакто Акрапович е в ЦСКА, играят заедно, компактно. Що се отнася до Али Соу – да, важен играч, който вкара немалко голове, но пак казвам, че не един играч е най-важният в даден тим, а колективът.

Когато аз играех, имах щастието да съм в най-големия отбор. Редувахме отлични сезони и много слаби, но през моето време играх с много добри играчи и винаги колективът е бил над индивидуалностите. Ако не се раздаваш и не си бил подчинен на отбора, винаги по най-бързия начин те махат.

Футболисти винаги са излизали, просто им липсва постоянство на тези играчи. За мен е светиня да играеш за България. Не може просто да отидеш и да отбиеш номера за 10 дена. Трябва да се раздаваш. Поколенията се сменят, но аз смятам, че всеки трябва да дава максимума в това, което прави.

Има изравняване на силите и всеки един може да загуби от всеки в първенството. Видяхме чудесно представяне от Черно море, Арда, Локомотив (Пловдив) същ играе чудесно. Има тепърва много мачове да се изиграят и постоянството ще реши края на сезона. Естествено, че е неминуема тази смяна на поколенията. Аз лично не деля поколенията. В треньорството си има доказани специалисти и успехите стоят зад имената им, независимо от годините им. Трябва да се направи хубава сплав между млади и опитни. Минус е, че се пускат хора без лицензи да работят.

В Казахстан не се коментират така съдии, там си има правила. Има си глоби, ако някой ги коментира така като при нас. Самата система не позволява така да се прави. И там се допускат грешки, но не се коментират.

Ясен Петров много добре си е направил плюсовете и минусите, когато е приел да стане селекционер. Ние, като странични хора, трябва само да му помагаме.

Рано е още да кажа кои отбори ще са в топ 6.

Що се отнася до двете ЦСКА, там си има ръководители, които определят дали ще се обидени, или не. Аз бих желал да има едно ЦСКА, но не зависи от мен.

Към момента се наслаждавам на почивката. Един ден ще поема и аз по своя път и всичко е въпрос на време и предложения, които имам“, коментира Янчев в „Студио Дерби“ на KotaSport.com.

loading...