Теодор Кабакчиев – 3-ти в първия кръг на Световния хард ендуро шампионат

kabakchiev 2
-

Топ пилотът ни Теодор Кабакчиев завърши на 3-то място в първия кръг на Световния хард ендуро шампионат – „Xross Hard Enduro Rally“ в Сърбия. Пред него завършиха единствено световният шампион Мануел Летенбихлер и Марио Роман от Испания.

Още от първия ден Кабакчиев даде сериозна заявка за подиум, след като се движеше плътно до Били Болт, Летенбихлер и Марио Роман, като състезателите разменяха местата си в класирането. В крайна сметка упоритостта и издръжливостта помогнаха на Теодор да завърши трети това изключително трудно състезание.

„3-то място за мен в първия кръг на Световния хард ендуро шампионат. Благодаря на „Еконт“ за невероятната подкрепа и на моя екип за чудесната работа“, сподели Кабакчиев след края на надпреварата.

„Състезанието мина добре, въпреки че беше много тежко. В първия ден беше много кално и валеше, втория ден също беше много кално и трудно, но така се видя колко добре физически е подготвен Теодор, което му помогна в състезанието“, коментира бащата на Теодор Смилен Кабакчиев.

Теодор пътува утре за Испания, където ще продължи подготовката му за втория кръг от Световния шампионат „Red Bull Erzbergrodeo”.

loading...
#
предишна статияМениджъри опитват да изкарат добри комисионни от Спартак Варна
Следваща статияДунав с нова победа, Миньор остава в опасната зона