Теди Салпаров: Ще играя още една година!

0
-
-

Либерото на ВК Нефтохимик 2010 Теодор Салпаров коментира, че ще играе и през следващия сезон. Волейболистът, който съвместява функциите и на спортен директор коментира и спечелената титла от бургазлии.
ВК Нефтохимик триумфира за трета поредна година в Суперлигата, след като в тазгодишната финална плейофна серия надви Хебрър Пазарджик.
„С идването на Ники Желязков, отборът тръгна много възходящо. Видяхме, че особено в плейофната серия не загубихме нито един мач. Това говори за голяма класа. В плейофите играеш срещу най-добрите. Да не загубиш мач нито като гост, нито като домакин, говори за сериозно свършена работа. Радвам се, че станахме шампиони пред наша публика. Тръпката е различна. Радвам се за всички, които ни подкрепиха. След първия гейм имаше само един тим на игрището и то с разлика. По-класният тим стана шампион. Минахме през много трудности, но така е още по-сладко“, започна Салпаров пред DIEMA SPORT.
„Съмненията са винаги, като знаеш какво се случва ежедневно в залата. Човек трябва да е работохолик всеки ден, за да играе на максимума в официалните мачове. Боксувахме много и промяната, която бе належаща, треньорската, я направихме и след нея всички видяха че тръгнахме възходящо“.
„За още една година имам уговорка да играя от преди 2 години. Когато обещая нещо съм, мъжкар и си спазвам думите. Говорихме със Сашо Везенков – продължаваме напред, ще видим с какъв бюджет. Изградихме име, дано останат повечето от момчетата. С чужденците не сполучваме, ще търсим българи. Сякаш не могат да се приспособят и да се чувстват в свои води. Ще се стремим да вземем най-доброто, което можем“.
„Няма да има сътресения. Какво точно е станало с Вальо Златев не знам, но имаме уверение, че пари за волейбола ще има“.
„Имаме страхотна подкрепа отНиколай Николов, който строи волейболната зала, и от Павел Бошнаков. Тези хора са сериозен стълб в отбора ни“, коментира за финал либерото.

loading...