Тъжна вест! Почина президентът на БК Славия

0
1527523452svesht

На 51-годишна възраст почина президентът на Баскетболен клуб Славия Васил Йотов.

Спортният деятел си отиде от този свят след продължително боледуване.

Поклонението пред него ще бъде на 6 януари (четвъртък) от 15:30 часа в църквата „Света София“.

Ето какво написаха от Националния клуб на слависта:

Новата година започна шокиращо, за всички които обичат „белия” клуб, а и баскетбола. Днес, 4 януари 2022, на 51 година ни напусна президентът на БК „Славия” Васил Йотов. В последните месеци той водеше неравна битка с коварна болест. И по своему, все пак успя да победи. Не искаше да товари никой, освен най-близките си с тегобата си. За да не е в тежест, а и за да го запомним такъв, какъвто бе. Винаги позитивен, винаги готов да помогне. Хора като него днес са изчезваща порода. Носещи в себе си романтика и идеализъм. Вярващи в доброто. Търсещи позитивното.

Макар смъртта да ни го отне толкова млад, той ще бъде в нашите сърца вечно. Не само с неизброимите спомени, но и с делото, което остави. В славистките анали пътят му е повече от достоен. Закърмен с идеялите на това велико дружество още от дете от такто си Йото, той пое ролята на обединяващ фактор в Националния клуб на слависта, през 2000 година, когато пред „бялата” общност витаеха тъмни сенки. Но с помощта и на други верни на славизма люде Васко успя да преведе фенклуба и през тези трудности. Година по-късно пък вдъхнови слависти журналисти да създадат вестник „Славия”, който не просто тръгна с негова помощ, но вече две десетилетия е хроникьор на „бялата” спортна история!

И Васко бе един от хората носещи слависткия дух на това издание до последно. Сетне се нагърби със задачата да спаси „белия” баскетбол и от 2005 година е плътно до клуба, като в последното повече от десетителетие бе и негов президент. За разлика от други хора, появили се покрай спорта, Васко даваше, а не вземаше и правеше всичко от сърце, както и във фенклуба, и за вестника в началото на новия век, такъв беше и в баскетбола. Безкористно верен! Успя и в това начинание. Заради с ентусиазма си и други слависти, с чиято подкрепата върна магията с оранжевата топка отново в полите на Витоша. В последвалите години хиляди деца минаха през залата, а женският тим отново стана фактор в първенството, а клубът отново е №1 в столицата! Наш дълг е да продължим да вървим по трасирания от него славистки път!

Васко, приятелю, ти загуби битката с болестта, но спечели тази с вечността! Завинаги ще бъдеш един от нас, които вдъхновяваше!

Национален клуб на слависта

Баскетболен клуб „Славия”

Вестник „Славия”

Поклонението ще бъде в четвъртък, 6 януари от 15:30 в църквата „Св. София”.

loading...
предишна статия„Червените“ осребриха основния си плюс – Стойчо Младенов
Следваща статияАвстрийци привикаха ас на Берое за прегледи и подпис