събота, април 20, 2024
Начало Български футбол Тъжна вест! Почина легенда на Хебър

Тъжна вест! Почина легенда на Хебър

0
1522848952svesht
-
-

Тъжна вест съобщиха от Хебър. Снощи е починал легендарният футболист на клуба Ангел Николов – Цацо. Ето какво написаха пазарджиклии на официалния си сайт:

Едно от легендарните крила на Хебър и неговите предшественици Ботев, Марица и Бенковски (период 1959-1979 година), Ангел Николов – Цацо се пресели завинаги в отвъдното.

Ангел Николов като капитан на Ботев

Бат’Цацо, както го знаеха всички, свързани малко или повече с Хебър, е починал снощи на 82-годишна възраст след дълго боледуване. В последните години той страдаше от деменция и се бе усамотил в смолянското село Гела, където в семейния хотел за него се грижеха синът и снаха му.

Ангел Николов е едно от емблематичните имена на пазарджишкия футбол в цялата му 105-годишна история. Навремето е играл рамо до рамо с други големи величини като Танчо Гилев, Иван Димитров, Ангел Недев – Ането, Никола Фотев, Иван Бутраков, Костадин Цветков – Кенгура и много други легенди. Освен голям футболист на Ботев, Марица и Бенковски, той оставя немалка диря и като състезател на Берое (Стара Загора). След приключване на кариерата си е бил последователно треньор и технически директор на родния си клуб, носещ след 1979 година името Хебър.

Тези, които го познаваха отблизо, ще го запомнят като честен, предан, отговорен, винаги усмихнат и позитивен човек с тънко чувство за хумор.

Бог да го прости и светъл път на душата му!