Тъжна вест! Почина легенда на Дунав

0

Легендата на „Дунав“ Стоян Маринов – Чаната почина на 79 г.  Той беше част от един от най-славните периоди на русенския тим.

Чаната не просто носи небесно синята фланелка 15 години – между 1961 и 1976 г., но и бе основен играч на отбора. Финалист е за Купата на Съветската армия през 1962 г. и част от отбора, завършил на 4-то място в „А“ РФГ през 1975 г. Има общо 291 мача и 57 гола в „А“ група за „Дунав“, което му отрежда третото място във вечната листа на отбора за най-много реализирани голове в елита. Пред него са Никола Йорданов със 133 и Никола Христов с 59. В този период той записва и 4 мача за националния отбор на България.

Роденият на 15 септември 1941 г. в силистренското село Сокол бивш флангови футболист е играл и за „Доростол“ Силистра в периода 1958 – 1961 г.

Привържениците на „Дунав“ ще помнят винаги Стоян Маринов с уникалния му демараж, корав нрав и шеметна бързина. Такъв играч трудно можеше да бъде спрян с позволени средства, защото беше като тайфун, като ураган.

През последните години легендарният футболист работи като секретар на дисциплинарната комисията към ОС на БФС – Русе.

Ръководството, треньорите, футболистите и привържениците на „Дунав“ изказват своите най-искрени съболезнования на всички роднини, близки и приятели на Стоян Маринов! Сбогом, Чана! Ти никога няма да бъдеш забравен!

loading...