Тачо и младите шейхове върнаха зелената публика

0
316002777 1523808648069535 3457990847310900069 n
-
-

Отборът на Нефтохимик е есенен шампион в Б областна група. Това само по себе си е добра новина за зелените фенове. Отново, за пореден път отборът тръгва от нулата, за да търси своите нови предизвикателства. По-важното обаче е друго. Публиката се завърна. Отборът от години не се е радвал на такава подкрепа от страна на феновете. На малкия стадион в комплекс Изгрев в Бургас идват по 400-500 души. Това е невиждана посещаемост за тези нива на аматьорския футбол. Много е силен и друг сигнал. Зелени фенове подкрепят и пътуват с отбора и при неговите гостувания. Това е феномен, който заслужава своето обяснение.

И то е просто. Този тим на Нефтохимик е изграден от млади юноши, рожби на школата. Напълно автентичен, много млад отбор, който е воден от амбициозен, също млад треньор, като Станислав Жеков. Освен всичко друго, Тачо е и юноша на Нефтохимик, негов капитан като футболист и професионалист на много високо ниво. Самият той е един от любимците на верните зелени фенове. Този Нефтохимик е абсолютно разпознаваем и вече обичан. Феновете се завръщат, като някои от тях не бяха идвали на мач от повече от близо 10 години.

Сега процесите са положителни. Клубът е управляван от бивши фенове, които са израсли със зелената идея. Сега е нужна малко повече подкрепа от страна на бизнеса и обществеността, за да може отборът по-спокойно и по-смело да мисли дори за завръщане при професионалистите. Не, не чрез схеми и сливания, а по естествен път. Така е, първо много по-правилно, и второ – много по-сладко и емоционално….

loading...