Супрайен: Много неща се промениха! Най-запомнящият се момент е победата над ЦСКА (ВИДЕО)

0
botev plovdiv cska samuel supraien
-
-

Защитникът на Ботев (Пловдив) – Самюел Супрайен – говори пред клубната телевизия от лагера в Дубай преди „канарчетата“ да отлетят обратно за България.

„През тази една година много неща се промениха. Направихме добър сезон с Валентич, като завършихме на трето място. Този сезон имаме много нови неща като играчи и треньори, сега трябва да намерим стабилност и да завършим добре сезона.

Най-запомнящият се момент за мен беше срещу ЦСКА, когато победихме у дома и аз вкарах своя първи гол за Ботев. Когато играех в Италия, шампионатът беше повече физически и тактически. Във Франция футболът е повече техничен. Ако го сравним с българския, тук има микс от всичко, макар на по-ниско ниво. За мен има много млади и добри момчета, които трябва да се развиват и да стават все по-добри.

Помня атмосферата в Никозия, когато играхме с АПОЕЛ. За мен беше трудно да играем едновременно в първенството и квалификациите за Лига на конференциите, защото нямахме много време да се възстановим от последния мач с Берое и първия с АПОЕЛ. Затова за мен беше важно да намерим себе си и да представим Ботев достойно в лигата и Европа.

За мен най-добрият нападател, срещу когото играя в Ботев, е Ману. Той има много качества, техничен е, а и с опита си е на много високо ниво. В България тази година – нападателят на ЦСКА Дюкенс Назон, той е добър. Новият нападател на ЦСКА 1948 Сердюк също“, заяви Супрайен.