Суперяхтите на футболните собственици: 500 милиона паунда, оригинал на Леонардо и изба за текила

0
qhta blue sheih mansur
Снимка: luxurylaunches.com
-
-

Да си собственик на някои от големите футболни клубове със сигурност показва наличието на дебел портфейл и сериозна банкова сметка. Това позволява на същите тези хора да харчат огромни суми пари за всякакви развлечения – коли, бижута, имения и други. Част от богаташите харчат умопомрачителни суми, за да се сдобият с луксозни яхти, с които да кръстосват морета и океани.

През 2022 г. собственикът на Манчестър Сити Шейх Мансур се изръси с около 500 милиона паунда, за да стане горд собственик на плавателния съд „Вluе“, който е четвъртият най-голям в света със своите 147 метра. Разполага с 40 каюти, четири палуби за забавление и клуб. Има и две хеликоптерни площадки за превоз на пътници до и от брега.

От своя страна Сър Джим Ратклиф, собственик на Ница и дял в Манчестър Юнайтед, брои 130 милиона паунда, за да закупи „Hampshire II“. Яхтата притежава нощен клуб, луксозни бани, възхитителни спални, прекрасна трапезария и хеликоптерна площадка.

Мохамед бин Салман, собственик на Нюкасъл, притежава суперяхта за наглед скромните 95 милиона паунда. Плавателният съд обаче притежава 13-местно кино и изба с текила, пазеща около 1000 бутилки от пиперливата течност. На борда на яхтата гордо е окачена оригинална картина на Леонадро Да Винчи – „Салватор Мунди“, закупена от шейха през 2017 г. за 330 млн. паунда./ „Мач Телеграф“

loading...