Страховит футболен хулиган и ММА боец от Чехия идва за бой със Станой Табаков

0
petar beranek
Снимка: facebook.com/berrymma
-
-

Предстоящата галавечер по бокс с голи ръце BKFC 58 ще събере в България едни от най-страховитите бойци от 13 държави на един ринг за 12 битки. Столичната „Арена София“ ще бъде отново домакин на европейското издание на световния турнир по боеве с голи ръце на 22-ри март.

В бокса с голи ръце не се впуска кой да е – за участие в този спорт са нужни не само здрава психика, но и нужните умения, така че да отбягваш много по-опасните удари на опонента ти и да съумяваш да нанесеш още по-опасни атаки до победата.

35-годишният Петр Беранек е именно такъв профил боец – той е закален в уличните битки покрай участието му във фенската фракция на футболния клуб „Збройовка – Бърно“, но и също така доказал се като професионален атлет в ММА и бокса, където има 27 битки.

След дълга кариера в ММА, която започва още от 2011-та, ултрасът на чешкия тим се впуска в бруталните битки без ръкавици и без правила. Той е участвал и в ъндърграунд турнирите на King of the Streets, за които преди време бяхме направили специално видео.

Понастоящем Петр гради успешна кариера в бокса с голи ръце и подписа договор с BKFC чрез мениджърската компания LG Sports & Entertainment, а дебюта си ще направи на 22-ри март.

„Боевете с голи ръце са страхотен, но и много труден спорт. Като търсач на адреналин, мисля че те ми подхождат много добре. BKFC е най-добрата организация в света и за мен е удоволствие да съм част от нея.“

Беранек е убеден във възхода на бокса с голи ръце като световно признат спорт и обяснението е просто и ясно:

„Хората обичат кръв и нокаути, а в BKFC могат да намерят и от двете,“ сподели Петр за MMA.BG.

С такава нагласа чешкият боец идва у нас за битката си със Станой Табаков.

Табаков е двукратен световен вице-шампион и европейски шампион по самбо. Той започва ММА кариерата си през 2010-та и е един от емблематичните бойци на България с професионална статистика там от 5 победи и 2 загуби.

Петр сподели, че е фокусиран изцяло върху предстоящата битка, както и каква е мотивацията му да излезе срещу българския ветеран.

„Табаков е много добър боец. Уважавам го. Ще бъде тежка битка и надявам се да бъда с вдигната ръка накрая. Бих искал да го поздравя и да му кажа, че ще е удоволствие да споделя ринга с него. Все пак мотивацията ми както винаги е адреналинът и това да се съревновавам с най-добрите бойци. Ще се видим скорo!“

Главната среща е между българските топ ММА бойци Калоян Колев и Тони Маркулев. В подглавното събитие ще излезе чудовището от Египет и шампион в 5 различни спорта, Рамадан Нууман, който ще се изправи срещу една от най-скандалните личности в бойните спортове на балкатните Васо „Психопата“ Бакочевич./ mma.bg