Страхотна новина за Стойчо Младенов

0
Снимка: cska.bg
-
-

Трима от футболистите, които не бяха на разположение на Стойчо Младенов през последния месец, ще се включат пълноценно в лагера на ЦСКА-София в Турция, пише „Тема спорт“. Това са Мено Кох, Амос Юга и Федерико Варела.

Припомняме, че нидерландецът, който бе привлечен на „Българска армия“ в началото на годината и сформира добро партньорство със сънародника си Юрген Матей, получи тежка контузия по време на лятната подготовка и не изигра нито един мач през есенния полусезон. Травмата, която първоначално бе пренебрегната заради бума на контузии в началото на лятото и затова впоследствие се усложни, наложи в Борисовата градина да пристигне Томас Лам, а след продажбата на Валентин Антов и Карол Метс. Кох поднови занимания с топка в края на октомври, но до края на годината така и не се включи пълноценно към основната група. Това ще се случи по време на първата тренировка на ЦСКА-София от дългия лагер в Турция. На пълни обороти в нея ще участват и Варела, и Юга, които лекуваха разтежения в последните седмици.

Както е известно, армейците се събират за медицински изследвания на 5 и 6 януари, а на седми заминават за югоизточната ни съседка. До 22 януари те ще останат в Алания, където ще изиграят контрола с полския Стал Миелец, а след това ще отседнат в Белек. За там се предвидени още 4 спаринга, преди на 1 февруари тимът да се прибере в България.

Все още не е ясно дали за Турция ще пътува трайно контузеният Ахмед Ахмедов. Очаква се нападателят да е аут от терените поне до средата на март. Най-вероятно крайното решение за неговото заминаване ще бъде взето по време на медицинските прегледи в началото на следващата година.

loading...