Страхотна новина за Беласица и феновете на отбора

0
-

Футболният отбор на Беласица (Петрич) е получил под наем стадиона и базата си за срок от 10 години, съобщи официалният сайт на третодивизионния клуб.

“Дългоочакваният договор, при това ревизиран като наем, между Национална спортна база ЕАД и Община Петрич за стопанисване на спортните съоръжения и сгради на базата в Петрич вече е подписан.

Благодарение на спортния министър Весела Лечева и директора на НСБ ЕАД Светослав Русинов е факт новият договор. Срокът на договора е 10 години. За целта в Петрич пристигна директорът на НСБ Светослав Русинов.

До този момент Община Петрич имаше подписан едногодишен договор – кратко време за инвестиции, чувство за несигурност какво ще се случи след това. „Срокът беше изключително кратък. Сега имаме повече спокойствие, повече сигурност да инвестираме и по-добра цена – 4 500 лева с ДДС е месечният наем за съоръженията. По-ниският наем ще даде възможност да развиваме базата. Имаме изготвена инвестиционна програма на стойност 2 млн. лева с включени подобрения изцяло в спортната инфраструктура“, обяви кметът Димитър Бръчков.

Съоръженията, които се предоставят на Община Петрич са: основният стадион с писта, двуетажната сграда (съблекалня), пристройката към нея, салон за баскетболни тренировки, салон за обща физическа подготовка, тренировъчен футболен терен, открита площадка с кортова настилка, площадка за хандбал, тенис корт и площадка, обслужващ паркинг и търговски обект на входа на НСБ „Цар Самуил“.
Кметът Димитър Бръчков обяви, че сега започва истинската работа, за да може ОФК „Беласица“ да играе у дома, да могат всички други спортни клубове да имат достъп и условия за своята дейност в НСБ „Цар Самуил“.

„Заедно с колегите от Общински съвет ще подредим в приоритети всичко в инвестиционната програма и как да процедираме“, уточни кметът.

Сигнали до институции досега пречеха на инвестиционните намерения на Община Петрич, въпреки че имахме едногодишен договор за наем. Обстоятелствата вече се променят.

Кметът Димитър Бръчков: Всеки един петричанин чувства НСБ „Цар Самуил“ – ЦАРЯ като част от Петрич! До този момент винаги бяхме гости – сега имаме хоризонт да си бъдем у дома!”, написаха на страницата на клуба.

Досега футболният отбор играеше домакинските си мачове във Втора лига на стадиона в Симитли.

loading...
предишна статияТреньорът на Черноломец: Прилична есен, рано е още за Втора лига (АУДИО)
Следваща статияЛоко Пд с поредна коледна инициатива