Стойчо Стоилов пак движи селекцията на „Армията“ – отиде на специална мисия в Бразилия и Колумбия

0
-
-

Бившият главен мениджър на ЦСКА-София Стойчо Стоилов ще има специална мисия в следващите дни. Ексхалфът пътува за Южна Америка, където ще наблюдава офанзивни футболисти за лятната селекция на тима, съобщава „Тема Спорт“. Както е известно, Стоилов продължава да участва активно в трансферните процеси в Борисовата градина, макар че от близо две години официално не изпълнява никаква роля в клуба. Той има много солидни контакти в Южна Америка, откъдето през годините доведе десетки играчи първо в Литекс, а след това и в ЦСКА-София. И този път Бразилия и Колумбия са пазарите, към които от „Армията“ са се насочили. Червените вече имат набелязани конкретни имена, които Стоилов, освен че ще наблюдава, ще влезе и в конкретни преговори за преминаването им у нас.

Припомняме, че един от титулярите при победата с 3:2 над Ювентус през 1994 г. бе в Бразилия и в началото на годината, когато гледаше срещи от щатските първенства. Именно тогава той е харесал състезатели, за които сега се връща в страната на кафето. Болшинството от тях играят в местната втора дивизия.

ЦСКА-София работи много сериозно по селекцията си, като именно Стойчо Стоилов на няколко пъти през пролетта наблюдаваше изявите на опорния полузащитник на Пирин Чебрайлс Макрецкис. В крайна сметка обаче латвиецът ще продължи кариерата си в унгарския Ференцварош. В края на април пък скаутът на червените пътува и до Португалия, като местните медии разкриха, че е изгледал на живо срещата между Порто и Боависта.

Тимът ще се подсили с поне трима – четирима играчи през лятото, като са набелязани и състезатели от Първа лига. Един от тях е левият халфбек на Ботев Пловдив Па Конате. Договорът на гвинееца с канарчетата изтича след края на сезона и няма да бъде подновен, а ЦСКА-София ще опита да се възползва от това.