Стойчо Стоев: Левски изнемогваше! Много е притеснително, че няма алтернатива на пейката (ВИДЕО)

0

Бившият треньор на Левски – Стойчо Стоев – гостува в „Студио дерби“ на KotaSport.com. Той сподели, че „сините“ не са имали човек в предни позиции, който да притесни защитниците на ЦСКА-София във вчерашното дерби на Националния стадион, спечелено от „червените“ с 2:0.

„В професионалния футбол е нормално невинаги да побеждаваш, има и загуби. Не би трябвало това да влияе върху следващия мач, независимо от неговата важност. Видя се, че Левски не може да отговори в офанзивен план на отбора на ЦСКА. Нямаше човек, който да създаде проблеми на защитниците на ЦСКА. В един момент изглеждаха доста колебливи в това отношение.

Явно присъствието на Уелтон е било от изключително голямо значение, тъй като той водеше и другите. Създаваше доста опасности и това даваше увереност на състезателите около него. Сега няма такъв футболист. 

Няма дълбочина в състава. В един момент се виждаше, че Левски изнемогва. Костов нямаше алтернатива на пейката, с която да успее да промени хода на срещата. Това е много притеснително.

Може би това решение да се заложи на друг вратар също не се оказа сполучлив ход. Видя се, че все още той не е готов да изнесе тежестта на този мач. Сигурен съм, че и защитата не е била достатъчно спокойна, тъй като, когато налагаш млад вратар, е нормално състезателите пред него да чувстват известна неувереност. Защитата на Левски не беше на обичайното си ниво“, каза Стоев в „Студио дерби“ на KotaSport.com.