Стойчо Младенов: В Казахстан няма отбор с бюджет под 10 милиона долара!

0
stoicho mladenov
Българският треньор  Стойчо Младенов се срещна днес с родните медии. Младенов спечели Купата на Казахстан и заслужено бе избран и за треньор №1 на Казахстан за 2019 година.
„За казахстанския футбол мога да кажа само хубави неща. Има стабилност и професионализъм във всяко едно начинание на клубовете. Работи се професионално, което е от важно значение. Човекът, който отвори пътя на българските треньори към Казахстан, е Станимир Стоилов. Всеки един клуб се развива и инвестира в база и пособия, които са в помощ на отбора. Това е изключително важно. Тези инвестиции имат своята възвращаемост. Астана има сериозно присъствие в Шампионска лига и Лига Европа. Вижда се трудът на всички, които работят в сферата на футбола“.

„Там се обявява всеки бюджет в зависимост от целите на отбора. Рядко има отбор, който има под 10 милиона долара бюджет. Отговорността е голяма за всеки един треньор и ръководител. Непрекъснато се обсъжда развитието на клуба. Въпреки успехите, които постигнах, аз търпя критики. Стремя се грешките, които съм допуснал, да не се повтарят. Когато се поставят задачите, трябва да се изпълняват. Всичко има своята точка на търпимост. Всичко, за което сме се договорили, се изпълнява. Ще се стараем през следващата година да подобрим всички тези показатели, в които имаме отстъпление“.