Стоянович подгони Люпко Петрович

0
slavisha stoqnovich
-

Треньорът на Левски Славиша Стоянович още утре може да направи нещо, което така и не успя да запише предшественикът му Делио Роси. Под ръководството на италианеца сините така и не записаха повече от три поредни победи за първенство.  Tой стартира по отличен начин престоя си на „Герена“ – с 2:0 над Дунав, 3:0 над Пирин в Благоевград и 4:0 срещу Славия на „Георги Аспарухов“.

Началото на Делио дори бе по-добро от това на Стоянович, който също нареди три успеха – 2:0 над Ботев Bp, 2:1 над Дунав и 2:0 над Септември. Сега сърбинът със словенски паспорт може да задмине Роси, който така и не успя да вземе четири поредни успеха. Това ще се случи, ако спечели утрешното гостуване на Етър. Мачът на стадион „Ивайло“ е от 18:45 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. При италианеца Левски така и не стъпи на върха в Първа лига, докато в момента сините са лидери.

Всъщност последният треньор, записвал 4 поредни шампионатни победи е Люпко Петрович. Това стана през есента на 2016 година – сърбинът остави сините на първо място в класирането.

При него те наредиха 7 последователни успеха – от 13 август до 2 октомври, които бяха прекъснати от равенство 1:1 с ЦСКА-София.

Наследилият го Елин Топузаков също не успя да направи повече от три поредни победи, както и следващият на поста -Николай Митов.